Promijeni sebe i promijenio si svoj svijet

 • Reciklirajmo zajedno

  Reciklirajmo zajedno

  Recikliranje je dio nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za odvojeno skupljanje svih vrsta korisnog otpada u domaćinstvu, na mjestu nastanka. S tim ciljem je kreiran inovativan i održiv sustav za odvojeno skupljanje korisnog otpada u lokalnoj zajednici.

  Sustav se temelji na teretnom biciklu koji ima nosivost otpada do 100 kg, a koristi se za besplatnu dostavu i pražnjenje eko kutija „na kućnom pragu". Teretni bicikl ne troši energiju i ne emitira stakleničke plinove. Ovaj sustav je primjenjiv bilo gdje u svijetu te donosi mjerljive okolišne, društvene i ekonomske rezultate.

 • Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Jedan od ključnih dugoročnih ciljeva Udruge je preuzimanje inicijative i kreiranje društva u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti onima koji dolaze poslije nas.

  Kako bismo ostvarili ovaj cilj, sustavno utječemo na svijest djece i mladih u Republici Hrvatskoj o važnosti njihove odgovornosti za održivi razvoj zajednice.

  Slijedom toga, pokrenuli smo i provodimo programe „Zajedno do održivog razvoja Koprivnice" i „Zajedno za djecu i planet Zemlju".

 • Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost, humanost, etičnost, znanje, inovativnost i poduzetnost predstavljaju glavna oruđa u ostvarenju naših ciljeva, a ujedno je riječ o temeljnim vrijednostima i principima rada unutar Udruge.

  Jedan od malih koraka na tom tragu je i pokretanje humanitarne akcije „Recikliram → doniram" za djecu s poteškoćama u razvoju. Akcija je pokrenuta u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra" grada Koprivnice te partnerima iz javnog i privatnog sektora.

Akcija za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj

2Udruga za održivi razvoj Hrvatske te vrtići i obrti za čuvanje djece pokrenuli su novu inicijativu za dobrobit naše djece.
Radi se o inicijativi tiskanja Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada.
Ideja, inicijativa i koncept za Dječji priručnik za održivi razvoj djelo je predsjednika Udruge za održivi razvoj Hrvatske, a zajedno s njim, na njegovoj izradi radile su i odgajateljice iz najvećeg koprivničkog dječjeg vrtića (crtanje likova, vježbe, pjesme i ekoigre). Da bi prikupili sredstva za tiskanje što većeg broja Dječjeg priručnika za održivi razvoj, organizirana je zajednička akcija sakupljanja starog papira u vrtićima i obrtima za čuvanje djece. Ovim putem zahvaljujemo se djeci, roditeljima, tetama u vrtićima i vlasnicima obrta za sav trud uložen u organizaciju i sakupljanje što veće količine papira.
Do sada je prikupljeno ukupno 4657 kg starog papira, a u akciji se posebno istakao Obrt za čuvanje djece Točkica sa dvanaestero djece čiji su se roditelji maksimalno angažirali i za njih prikupili 1520 kg starog papira.

 

1 3