Velikim dostignućima prethode velike ideje
 • Reciklirajmo zajedno

  Reciklirajmo zajedno

  Recikliranje je dio nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za odvojeno skupljanje svih vrsta korisnog otpada u domaćinstvu, na mjestu nastanka. S tim ciljem je kreiran inovativan i održiv sustav za odvojeno skupljanje korisnog otpada u lokalnoj zajednici.

  Sustav se temelji na teretnom biciklu koji ima nosivost otpada do 100 kg, a koristi se za besplatnu dostavu i pražnjenje eko kutija „na kućnom pragu". Teretni bicikl ne troši energiju i ne emitira stakleničke plinove. Ovaj sustav je primjenjiv bilo gdje u svijetu te donosi mjerljive okolišne, društvene i ekonomske rezultate.

 • Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Odgoj i obrazovanje djece i mladih za održivi razvoj

  Jedan od ključnih dugoročnih ciljeva Udruge je preuzimanje inicijative i kreiranje društva u kojem želimo živjeti i koje želimo ostaviti onima koji dolaze poslije nas.

  Kako bismo ostvarili ovaj cilj, sustavno utječemo na svijest djece i mladih u Republici Hrvatskoj o važnosti njihove odgovornosti za održivi razvoj zajednice.

  Slijedom toga, pokrenuli smo i provodimo programe „Zajedno do održivog razvoja Koprivnice" i „Zajedno za djecu i planet Zemlju".

 • Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost i humanost u fokusu

  Odgovornost, humanost, etičnost, znanje, inovativnost i poduzetnost predstavljaju glavna oruđa u ostvarenju naših ciljeva, a ujedno je riječ o temeljnim vrijednostima i principima rada unutar Udruge.

  Jedan od malih koraka na tom tragu je i pokretanje humanitarne akcije „Recikliram → doniram" za djecu s poteškoćama u razvoju. Akcija je pokrenuta u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra" grada Koprivnice te partnerima iz javnog i privatnog sektora.

O nama

UDRUGA KOJA GRADI PUT PREMA ODGOVORNOSTI I ODRŽIVOM RAZVOJU

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) razvija mrežu odgovornih članova u društvu koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 17 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske.

Ključni ciljevi UZOR-a HRVATSKE jesu promicanje, poticanje i unapređenje održivog razvoja u Hrvatskoj. Glavna područja djelovanja Udruge obuhvaćaju ekonomiju, okoliš i društvo.

Udruga je fokusirana na:

 • prepoznavanje ključnih društvenih problema i njihovo rješavanje (npr. deponiranje otpada, klimatske promjene, ekonomska kriza) te
 • prepoznavanje poželjnih društvenih ciljeva, njihovo promicanje i ostvarenje (npr. energetska neovisnost utemeljena na obnovljivim izvorima energije, racionalno postupanje sa svim prirodnim resursima).

Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa i suradnji s partnerima iz javnog, poslovnog i civilnog sektora.

 

OSOBNA ISKAZNICA UDRUGE

Naziv organizacije Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE)
Sjedište i adresa organizacije Kolodvorska 7, 48000 Koprivnica
Matični broj 02568292
OIB 23040021931
RNO 0172369
Ime i prezime službenih predstavnika i dužnost koju obavljaju Matija Hlebar, predsjednik
Nenad Vajzović, dopredsjednik
Sonja Hlebar, tajnica
Telefon 048/222 694
Adresa E-pošte uzorhrvatske@gmail.com
Internet stranica www.uzorhrvatske.hr
Godina osnutka organizacije 2009.
Datum i godina upisa u Registar 17. kolovoza 2009.
Registarski broj 06001082
Registrirana kod Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji
IBAN i naziv banke: HR29 2500 0091 1013 1018 4, Addiko bank d.d.
Ciljevi osnivanja organizacije, sukladno Statutu Promicanje, poticanje i unapređenje održivog razvoja u Hrvatskoj.
Svrha i područje djelovanja organizacije Razvoj mreže odgovornih članova u društvu koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice.
Trenutni broj članova 17
Broj stalno zaposlenih u organizaciji 0
Djelatnost organizacije, sukladno Statutu Planiranje rada, aktivnosti u cilju promicanja, poticanja i unapređenja održivog razvoja u Hrvatskoj.